сряда, 25 юни 2014 г.

GBPUSD спадна под 1, 7000

Еврото спадна в началото на търговската сесия вчера, след като IFO индекса на бизнес очакванията от Германия излезе под очакванията. Това се дължи на опасенията, че продължаващите конфликти в Украйна и Ирак могат да навредят на германската икономика. Въпреки това разпродажбата на единната валута бе краткотрайна и търговията се върна на положителна територия. Като цяло този обрат имаше малко общо с еврото. По-скоро това бе в резултат на бягство от британския паунд след оповестяването на инфлационния доклад на Bank of England (BoE) пред парламента на Великобритания. 

Управителят на BoE Марк Карни заедно с неговия заместник Чарлз Бийн и Дейвид Майлс, който също е член на MPC (Комитет по парична политика) бяха сравнително по-малко агресивни, отколкото останалите членове на MPC в последно време. Този обрат породи недоволство у много анализатори и инвеститори от смесените послания на банката относно бъдещото покачване на лихвените проценти, което се оказа всичко друго, но не и полезно. Това е възмутително, тъй като г-н Карни даде ясни насоки на пазара, какво трябва да се постигне преди да се пристъпи към покачване на лихвените проценти. Това включваше цел от 7% ниво на безработица, което означаваше, че при спад под това ниво банката ще започне да разглежда затягане на паричната политика. Към момента, нивото на безработица е 6,6%, което е доста под тази цел. Не много отдавна членовете на MPC намекнаха, че банката не бърза да повиши лихвите. Все пак, всичко това се промени преди няколко седмици след агресивната реч на г-н Карни в Mansion House. Но вчера губернаторът смекчи тона в тази реторика – няма съмнение, че това е опит да спре поскъпването на стерлинга, тъй като видяхме GBPUSD да достига най-високото си ниво през последните пет години. Вчера кабела спадна под 1,7000 и тази сутрин се търгува отново под това ниво. 

Щатският долар получи подкрепа по-късно през деня, след оповестяването на някои по-добри от очакваното икономически данни. Въпреки, че индекса на цените на жилища S&P/Case-Shiller 20 и FED индекса на Ричмънд бяха разочароващи, бяха компенсирани от по-добрите от очакваното потребителско доверие и сериозното покачване на продажбите на нови домове. Като цяло EURUSD приключи деня с минимална промяна. 

Днешните по-значими данни включват баланс по продажбите на дребно на CBI от Великобритания, от САЩ имаме поръчки за стоки с дълготрайна употреба, финален БВП и основен индекс на потребителските разходи. 


източник: http://activtrades.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар