събота, 7 юни 2014 г.

EBay вижда голямо бъдеще в биткойна

Криптовалутата може да се превърне в един от платежните инструменти в онлайн платформата за търговия

Криптовалутата биткойн може да се превърне в един от платежните инструменти в онлайн платформата за търговия EBay. Това заяви главният изпълнителен директор на компанията Джон Донахо, който призна, че самият той разполага с портфейл от електронното парично средство. По думите му биткойнът има голямо бъдеще.
В интервю пред CNBC Донахо заяви, че е закупил биткойни, за да разбере как работи системата. "Не купих биткойните с цел инвестиция. Купих ги, за да разбера кое какво е", посочи ръководителят на EBay.


Бизнесменът не пожела да се ангажира с конкретни дати, но намекна, че виртуалните пари могат да намерят своето място на големия пазар и в Ebay в частност.
Според Донахо основен плюс на биткойна е възможността за осъществяването на "бързи и изключително удобни" трансфери.
EBay е онлайн платформа, която представя продукти от цял ​​свят. Порталът всеки ден осъществява голям брой сделки между купувачи и продавачи от различни страни. Ето защо Донахо се готви да направи биткойна едно от официалните средства за разплащане. "Ние ще трябва да интегрираме криптовалутати в нашата кошница", каза той.
Джон Донахо подчерта, че за него биткойнът не е инструмент за инвестиции, а валута. "Аз вярвам, че криптовалутите имат две страни – инвестиционна и валутна. Аз съм много по-заинтересован от втората, при която ние ги разглеждаме като реални пари, подпомагани от технологията", изтъкна той.
През последните дни волатилността на пазара на биткойни спадна леко, което накара инвеститорите отново да повярват във възможното устойчиво развитие на криптовалутата. В първите минути на търговията на Wall Street в петък един биткойн се разменя за 654,99 долара при дневен спад от 0,16 на сто.
По статията работиха: Димитър Вучев, редактор Десислава Попова

Няма коментари:

Публикуване на коментар