сряда, 9 юли 2014 г.

Най-големия враг на форекс трейдъра

Ако новите трейдъри се вгледат по-добре в това, което всъщност губят като не приемат загуба, те по-бързо ще гледат да се измъкнат от сделката и да преминат към по-добра възможност, пише Тайлър Йел.

Валутните трейдъри са на този пазар за да правят пари. Ето защо всички сме тук и това не е проблем. Това, което не е наред, е да сте нетърпеливи да влезете в сделки с надеждата за голямата печалба, но да отказвате да закривате губеща сделка.

Причината за това явление при трейдърите постоянно да не искат да излязат от губеща позиция надминава опасностите, които повечето трейдъри биха предприели за да държат губещи сделки. А именно, че трябва да закриват губещите позиции в името на изпълнението на строги правила за управление на парите. В тази статия ще ви запозная с един нов начин на мислене за задържане на губещи сделки, а именно, мислейки за алтернативната цена на държаната губеща сделка.

Какво е Алтернативни разходи и Защо е важно за трейдърите?

Алтернативна цена е икономически термин, който се отнася в еднаква степен и за търговията. Алтернативна цена е концепцията за измерване на стойността на дейност или търговия, в която сте в момента спрямо следващата най-добра алтернатива. Алтернативата по отношение на търговията би била сделката, която в момента държите срещу другите възможности.
Ценовата част се отнася до загубените ползи от пропуснатата сделка, след планиране и пристъпване към вашата търговия. Вземайки това понятие в предвид, то трябва да ви помогне да се измъкнете от презюмцията, че търговията ви просто трябва да се получи. Целта наистина е да бъдете малко по-склонни да закривате лоши сделки, в които сте в момента, за по-добра сделка. 
Едно нещо което трябва да имате предвид, е, че винаги ще има разход за възможноста във вашата трейдърска кариера. Друг набор от сделки можеше да надминава резултата от вашите текущи сделки, дори и да имахте звезден месец или година. В този случай, празнувайте и се връщайте да работите за намиране на позиции с висока вероятност. Но когато сделката която държите не сработва, вие ще трябва добре да промените мисленето си - от надежда за сделката, в която сте, най-накрая да се обърнете към намиране на по-добра възможност и отписване на текущата сделка.
Има много методи, за да разберете дали вашата сделка е високо-вероятна. Най-опростеният е набор от основни пълзящи средни, изминавайки целия път до напредналите техники, като системата базирана на волатилността „Ichimoku Cloud". Коя система ще използвате зависи от вас, но идеята е да забележите възможно най-скоро, когато сте на грешната страна на движението и да се върнете в издирването на по-добра търговия вместо да държите на надеждата.

В крайна сметка основният тренд обикновено побеждава

Първата цена, която тази статия посочва, когато държите губеща търговия, е алтернативната цена. Втората цена е иронична себестойност, защото трейдърите често в крайна сметка плащат повече за лоша търговия, когато те се борят да избегнат плащането на почти нищо, на първо място. Движения които сме виждали при EUR / AUD или нещо срещу долара наскоро показват именно защо е важно да закривате сделката веднага след като сигнала за влизане се обезсилва, или ако намерите по-добра възможност от тази сделка, която в момента държите.
Борбата с тренда е разочароваща и наистина няма никакъв начин за това. Една от причините за скъпата неудовлетвореност е, защото логиката често е захвърлена настрана (поне при трейдъра, който държи противниковата позиция) и еуфорията (но временно) приключва, докато нови трейдъри или инвеститори се страхуват да не изпуснат тази чудесна възможност. Поради това, трендовете често ще се удължат преди коригиране и повечето трейдъри не разполагат с капитал, свободен марджин, или търпение да държат срещуположната страна на тренд като USD / JPY.

Заключителни мисли

Трейдинга е игра на вероятности, търпение и разпознаване на образи. Въпреки това, вие не трябва да бъдете търпеливи с губещите позиции, защото те са ваш враг и спирачка номер едно за вашия успех. В крайна сметка, модела на мислене по-горе е начин да се появи желание за лимитиране на загубите, и позволяване на приходите да приждат.

Няма коментари:

Публикуване на коментар