понеделник, 14 юли 2014 г.

ACTIVTRADES PLC: ЗАСТРАХОВКА EXCESS OF FSCS

Клиентски средства с индивидуална защита до £500,000

ActivTrades има удоволствието да предложи сигурност и спокойствие, като застрахова средствата на своите клиенти над лимита, определен от Схемата за компенсации в сферата на финансовите услуги (FSCS).
ActivTrades е първият брокер във Великобритания, с право да съхранява клиентски средства, който предлага такава защита.
Гарантирана от QBE Underwriting Limited и други синдикати, част от Lloyd’s of London и се предлага като част от нашите стандартни условия, без допълнителни разходи за Вас. Kлиентите на ActivTrades са защитени до £500,000 под формата на застраховката Excess of FSCS. Тъй като сигурността на Вашите средства е нашата основна цел, ние можем да увеличим максималния размер на защита, за да отговорим на Вашите изисквания. (Прилагат се Правила и условия)

Какво е FSCS?

FSCS е фонд от последна инстанция за клиенти на Британски оторизирани фирми за финансови услуги и осигурява защита, ако оторизирана инвестиционна фирма, не е в състояние да плати предявените срещу нея претенции. Например:
  • Когато упълномощената инвестиционна фирма закрие бзинеса си и не може върне инвестициите или парите на клиентите си.
  • FSCS осигурява защита само на крайни клиенти , които имат право да предявяват искове по силата на FCA COMP правилата.
  • Допълнителна информация за Схемата за компенсации в сферата на финансовите услуги (FSCS) и това, което тя покрива, може да се намери на нейния сайт.

Какво представлява застраховката Excess of FSCS?

В допълнение към защитата, предоставена на крайния инвеститор от FSCS, ActivTrades е закупил, без никакъв директен разход за клиентите си, отделна застрахователна защита от Лойдс, Лондон, която осигурява допълнително покритие над гарантираните от FSCS £50,000 на клиент.
Този продукт е съвсем нов на пазара и ActivTrades е лидер във Великобритания в предоставянето на такава допълнителна защита на всички свои клиенти.
За застраховката Excess of FSCS от ActivTrades важат конкретни Правила и условия и ще се прилага само в случай, че са изпълнени определените условия.

На каква стойност е застраховката на ActivTrades?

ActivTrades е закупил агрегатен лимит (обща сума на покритието) на застраховката, надвишаващ изложения на риск капитал (клиентските средства, незащитени от FSCS с праг от £50,000 на клиент), и достигащ до £500,000 на клиент. Индивидуални покрития на застраховката над £500 000 също могат да бъдат договорени.

Струва ли ми нещо?

АctivTrades закупува тази застраховка във ваша полза и няма преки разходи за вас.

Кой гарантира тази полица?

Полицата се гарантирана от QBE Underwriting Limited и други синдикати, част от Lloyd’s of London.
Лойдс, Лондон е световен лидер на застрахователния пазар. Лойдс не е компания. Той е пазар, чийто членовете се събират заедно като синдикати, за да минимизират рисковете. Към 31 декември Лойдс е съставен от 88 синдиката. Синдикатите, които гарантират полицата Excess of FSCS на ActivTrades, са QBE, XL, Markel, Apollo, Chaucer и Aegis. Бизнес моделът на Лойдс работи чрез записване, където повече от един синдикат споделя един и същи риск. Лойдс, Лондон притежава Рейтинг А (отличен) със „Стабилна перспектива” от рейтинговата компания А.М. Best и А+ (силен) със "Стабилна перспектива" от Fitch Ratings и Standard & Poor. Повече информация за Лойдс, Лондон може да се намери на адрес www.lloyds.com.

Кой е покрит?

  • Крайни клиенти на ActivTrades, т.е. тези клиенти, чиито средства се държат в сегрегирани сметки и които отговарят на условията съгласно правилата на FCA COMP.

Какво е покрито?

  • Само отговарящите на условията ценни книжа и парични средства в брой на крайните клиенти на ActivTrades и в полза единствено на клиентите.
  • Инвестиционна доходност или гаранция НЕ се покриват. Ливъридж продуктите са с висок риск, загубите могат да надвишат първоначалния депозит. Важно е напълно да разбирате включените рискове и да потърсите независим съвет, ако е необходимо.

Как работи?

В малко вероятния случай, че клиентските активи не са напълно възстановени след фалит на ActivTrades, допълнително покритие може да бъде на разположение, за да се осигури защита над FSCS лимита от £50,000 за крайния клиент . За целта, трябва да са изпълнени следните условия:
  1. FSCS обявява ActivTrades в неплатежоспособност
  2. Експерт по несъстоятелността установява недостиг в сегрегираните клиентски активи
  3. FSCS плащат първите £50,000 по всеки иск

Каква ще бъде ползата за мен?

Клиентите с депозити над £50,000 в ActivTrades могат да се възползват от застрахователна полица, която предоставя защита на техните средства, надхвърляща тази от FSCS. Този продукт е нов на пазара и ActivTrades е лидер във Великобритания в предоставянето на такава допълнителна защита на клиентите си. С ActivTrades вашият депозит е защитен до допълнителен лимит от £500,000

Кои други брокери предлагат тази защита?

Този продукт е напълно нов за Великобритания и ActivTrades е лидер в предлагането на такава допълнителна защита директно на своите клиенти. Никоя друга брокерска компания извън Великобритания не може да предложи подобна разширена защита за подобен широк спектър от търговска дейност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар