понеделник, 7 юли 2014 г.

Това или ще подкрепи пазара на акции или ще ги срине

Въпреки скептиците, доходността на акциите( финансовите резултати на компаниите за второто тримесечие) може да подкрепи бичия пазар през лятото.


През идната седмица, първото важно събитие са финансовитеа резултати на компании за второто тримесечие , първо от Alcoa в четвъртък след това от Wells Fargo в петък .


“Имаме доста добри печалби , подкрепени до голяма степен от очаквания за добри приходи, или очакванията за растежа на доходността (приходите)“, каза Tobias Levkovich .
„Това което имаме нужда да чуем да казват мениждърите в техните тримесечни изявления е че се чустват комфортно от преспективите „ 


„Очакваме доходността за второто тримесечие да се покачи с около 7%“ , казва Levkovich . 
„Ако доходността разочарова инвеститорите , това със сигурност ще е отрицателен катализатор това лято. Това са просто данни за приходите , много по важен фактор е как ще бъдат интерпретирани и какво влияние ще окажат върху погледа на инвеститорите за бъдещето“
„Ние смятаме че икономическите данни , ще бъдат сравнително добри .“


Освен данните за доходността през второти тримесечие , има някой други ключови моменти през идната седмица , като най-главния е срещата на FED в сряда . 


„Ако продължим да виждаме положителни данни от работния сектор , възможно е FED да обмислят по-скорошно увеличение на лихвените проценти“ 

„Аз смятам че , като цяло инвеститорите сравнително предпазливи. Те са пропуснали покачването в повечето случай и все още се борят с това.  Какво ще се случи ако пазара се срине? Това е притеснение . Аз смятах че ще се срине по-скоро но това не се случи“ , казва Levkovich .



„Очакваме на срещата на FED другата седмица да чуем по-позитивни коментари отностно развитието на икономиката , отколкото публичните изказвания на Джанет Йелън“ , казва икономист от Deutshce Bank .


Няма коментари:

Публикуване на коментар