сряда, 2 юли 2014 г.

7 тенденции които ще революционизират търговията с ацкии

Как ще изглежда търговията след 25г. ? Много по различно от сега . Фактически , технологията се променя толкова бързо така че търговията ще е много по различна дори след 10г.

Не е толкова трудно да си го представим . Всъщност , можем да мислим по този начин: Какво притежават свръх богатите днес е това което средната класа ще притежава след 25г , и това ще включва личен инвестиционен консултант 24ч в денонощието . Просто съветника може да е платформа с изкуствен интелект която да предоставя съвети на цифровия аватар на индивидуалния инвеститор .
Това звучи ли налудничево и невъзможно ? Може и да звучи , но не е . Просто погледнете на каде се е насочило развитието на технологията в момента .

Ето тук са осем по специфични , променящи мисленето фактора отностно на каде се е запътила търговията ...

1. Цифровите фондови аватари идват – т.е Google се среща със Schwab .

Количеството информация – цялата информация , но с точност финансовата информация – ще експлоадира . Това ще направи инвестирането много по сложно .Не се притеснявайте : Вие сигурно ще разполагате с  дигитален аватар които ще търси възможности спрямо вашите собствени спецификации .

Помислете Google си партнира с Charles Schwab .

Вашия аватар ще работи само по вашите инструкции , но той най вероятно ще може да действа и сам след като разбере какво бихте искали .

2. Пригответе се да купувате Boeing-Ford високо-рискови хибридни акции .

Представете си дозина различни деривати .... на една и съща компания .
Да предположим,че Boeing има вълнуващ авиационен проект , който е по рисков от повечето авиационни проекти . Един от начините е да се създадат различни класове акции , които да покриват различни рискови профили .

Ще има Boeing A акции , Boeing B акции , Boeing  R акции  за по рискови проекти . Тези вероятно ще се търгуват на публичните пазари , поне в началото .
Това предоставя големи възможности . Защо да не се слеяд акции в различни рискови класове ? Защо да не се слеяд Boeing R акциите с тези на Ford R и да се създаде нов S&P 500 който ще садържа единствено високо рискови акции на група от компании ?

3. Пригответе се за патуващото IPO изложение на YouTube

Вече , SEC следи много внимателно crowdsourcing-a като начин за набиране на средства за по малките компании . Има основателни притеснения за това как нещата ще потръгнат с crowdsourcing-a за новите компании . Измамите и годността на инвестициите са двете най-очевидни . Но тези препятствия не са непреодолими . Частните компании ще имат възможност да набират средства чрез crowdsourcing .

4. 24часа на ден пазарна версия на Match.com
Вече има нещо такова при фючърсите , но това разграничение вероятно ще бъде замъглено , както и разграничението между публичните и частните инвестиции .

Твоят аватар ще казва , „Има дете в Малайзия което се опитва да намери спонсор за своя проект .... готов е да даде 5% от компанията за сума от $10,000.“ Тези неструктурирани инвестиции ще имат нулева глобална латентност . Това е огрмона промяна . Точно сега търговията има нулева латентност – това се случва за части от секундата . Но капитала е с много ниска латентност : отнема много време , да се съберат пари , защото тези които имат нужда от капитал , минават през посредници , за да стигнат до тези които имат този капитал . 25г от днешния ден ще имаме нулева латентност на капитала . Всички междинни бариери между инвеститори и капитал ще изчезнат . Това ще създаде ново равнище на технологията и иновациите . 

5. Накрая , подбиращия акции ще победи индекса : Това си ти .

Какво се случва когато всеки знае всичко ? Разходите за направата на традиционен анализ на акциите ще спадне драматично . В момента разходите за направата на традиционен анализ на дадена компания е много по висок отколкото разходите за анализа на S&P 500 примерно . Ето защо търговията на Индекси е много популярна в днешни дни .

Защо да плащаме на армия от анализатори за да инвестират когато е много по ефтино вместо това да инвестираме в индекс ? Това ще се промени когато ти и твоя аватар получите достъп до масиви от данни и масивна изчислителна мощност за една малка част от разходите днес . 

6. Уолстрийт може да назначат вашите деца и вашите внуци .

Goldman Sachs все още ще съществува , понеже винаги ще има информация която не е достъпна за всички и не е дигитализирана . Тогава все още ще има време да експлоатираме предимството .
Това означава че тогава Уолстийт все още ще съществува и ще създава работни места: M&A , технологични служители , инвестиционни банкери , частни капитали , статици , и други които ще помагат за работата на Уолстрийт 

7. Следващата голяма депресия ще се случи за милисекунди .

За информация която ще стане дигитална , предимството ще се свие до милисекунди .
Това означава че инвеститорите ще свикнат с значителни ценови движения които се случват за много кратък период от време . Ние може да станем свидетели на целия цикъл от срива , възтановяването , новия бум и новия срив ... в рамките на няколко минути , защо не и секунди .


Няма коментари:

Публикуване на коментар