събота, 20 юни 2015 г.

Очакванията срещу изкарването на пари. Разкликата (2)

Нека да допуснем, че в края на годината 80% от 50-то ви сделка са губещи. След като направим няколко изчисления, установяваме, че вашата средна загуба е грубо 100 долара. На пръв поглед изглеждате като ужасен трейдър - вие сте загубили 40 от сделките си, което прави 4 хил. долара загуба.

Когато погледнем отблизо, виждате, че другите 10 сделки са имали по-голямо съотношение риск-печалба и вашата средна печалба е 500 долара. Буквално сте направили 5 хил. долара от печелившите си сделки и сте загубили 4 хил. долара от губещите сделки. В края на годината, вие сте все още печеливш, въпреки че сте били прав в 20% от времето.

Сега да видим обратния сценарии. Ако в 80% от случайте сте били прав? Това се е случило, защото бихте затворили сделките си веднага след като са поели във вашата посока.

Колкото за губещите сделки, вие просто сте ги оставили защото не можете да се справите с мисълта за загуба. 40 печеливши сделки имат средна печалба 50 долара. Вашите загубени сделки - 500 долара. В края на годината, ще сте спечелили 2 хил., но ще сте загубли 5 хил. долара.

Очакванията срещу изкарването на пари. Разкликата (3)
Очакванията срещу изкарването на пари. Разкликата (2)
Очакванията срещу изкарването на пари. Разкликата (1)

Няма коментари:

Публикуване на коментар