понеделник, 6 юли 2015 г.

Пристрастяване към форекс търговията

Да бъдем честни, повечето от нас са привлечени в света на форекс търговията заради потенциалната печалба от големите пари, същевременно с възможността за упражняване на мозъка и волята. За някои второто идва на заден план тъй като изкарването на кинти е по-предпочитано.

Има случаи когато трейдъри просто искат да вземат парите, което замъгялва преценка им върху форекс пазара. Точно тогава, търгуването има потенциала да се превърне в пристрастяване, което евентуално може да навреди както на мозъка, така и на душата.

Да си го представите, нека ви разкажа една история на един дей трейдър, който свърши с заличаването на цял акаунт за трети път подред. Въпреки това, той упорито търси възможност за нова реална сметка. Дори е обмислил да се доближава до фирми за да управлява парите им с вярата, че неговата страст за търговия магически ще се превърне в профит.

Да станат нещата по-зле, този дей тредър има семейство да издържа. Без значение колко пари е изгубил, той не се връща назад да изучава пазара или да реформира трейдинг планът си. Вместо това, той взима от семейните спестяване за да отвори нова реална сметка. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар