петък, 22 май 2015 г.

Форекс и покер

Ето какво ми каза един приятел за общото между форекса и покера, той се се занимава с двете от доста време. Надявам се, че няма да е трудно да се оправите с покер термините.

"Повечете печалби ще дойдат от подбрани първоначални карти. Когато за първи път започнах с покера, проигравах всяка ръка, мислейки, че блиндовете няма да имат голямо въздействие. С течение на времето разбрах, че ще фолдваш повече пъти, но по-важното е, че няма да губиш пари като играеш всяко раздаване. Не осъзнах колко пари съм изгубил във влизане с малки залози. След като се сумират, може да се види, че е най-добре просто да играеш с добри първоначални карти.

Покера е вероятности и умения. Късметът има малко влияние. Силна първоначална ръка може да изгуби остротата си след флопа. Това е причината, да вижте едни и същи лица на финалните маси, въпреки че, всеки знае правилата и какви са добрите първоначални ръце. 

След няколко години гледане на графики, знам че добрите сделки са по-рядки. Те са като добрите първоначални ръци и трябва да си агресивен с тях. Но не знаеш как добрата ти ръка ще отслабне на флопа. Трябва да изиграеш сделката правилно като винаги мислиш за приключване на сделката дори ако обърната карта подсилва ръката ти. Видял съм много хора да залагат всичко  на добри ръце, но знаеш, че ще изгубят когато се отвори флопа."

Няма коментари:

Публикуване на коментар