четвъртък, 17 септември 2015 г.

Действате ли като останалите? (1)

"Не бъдете конформист, нито бунтовник, защото са едно и също нещо. Намерете собствения път и вървете по него." - е казал един известен човек.

Кога беше последния път когато скочихте от скала, защото всеки друг скачаше ? Лош пример, ок. Някога отивали ли сте на опашката от безброй хора за касата в супер маркета, готов да платите, и чакате 20 минути преди да разбете, че другата каса също работи?

Не? Добре, когато търпеливо сте чакали отвън с тълпа от хора за да влезете някъде, мислейки че не е затворено, и някой идва и отваря вратата без да се замисли. Вратата е била отворена през цялото време!

Никой не е пробвал да види дали е затворена. Предположили сте, че е заключена и сте следвали тълпата като не сте поели инициативата да проверите сам, защото бихте се почувствали неудобно ако сгрешите.

Вашите реакции или тяхната липса са знак на конформизъм. Мислите прекалено много за това, какво мислят другите за вас. Отстъпването от тази конфортна зона е опасно за вас. Мислите си, че като сте като повечето носи сигурност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар