неделя, 7 септември 2014 г.

Инвестиране в морски водорасли ?

Разработена е нова технология за отглеждане на морски водорасли, като позволява неколкократно увеличение на продукцията за квадратен метър. Досега използваните методи като събиране им в морето или отглеждането им чрез въжета, не деваха ефективен резултат, тъй като изискват много труд, без да има голям добив. Новата технлогия отчита от 3 до 5 пъти по-голям ръст в продукцията на водораслите за същата площ.

Това може да е предпоставка за големи инвестиции, тъй като морските водорасли са най-ефективния източник на енергия от биогоривата, като половината от теглото им може да се използва за гориво. Също така, водораслите са сред най-бързо разтящите растения , те са възобновяем източник на енергия и биодизела получен от тях има ниски вредни емисии.

Биогоривата за момента не могат да смогат с потреблението, дали някога ще могат въобще, тъй като имат сериозни недостатъци в сравнение с изкопаемите горива. Е, изкопаемите горива не са вечни, така че търсенето на алтернативи е задължение.

Тук има една много информативна картинка, която дава представа за морските водорасли(Algae) в сравнение с останалите суровини.


Няма коментари:

Публикуване на коментар