събота, 18 април 2015 г.

Форекс сентимент (2)

Като един трейдър, вашата е работа е да предвиждате пазара. Сочат ли идикаторите към мечи условия? Не можем да кажем на пазара да направи това, което мислим. Това, което можем да направим, е да реагираме на това какво става на пазара.

Трябва да се отблежи, че сентимент подходът не ви дава точен вход или изход за всяка сделка. Но не се отчайвайте. Той може да ви помогне да решите дали трябва да следвате потока или не. Разбира се, вие може да комбинирате сентимент анализа с технически и/или фундаментален анализ за да ви дойдат по-добри идеи.


Трейдърите могат да използват търгувания обем като индикатор за сентимента. Ако цената се е увеличила, но обема се е намалил, това може да е сигнал за свръх купуване. Ако понижаваща цена внезапно обърне посоката на висок обем, това озчава че пазарния сентимент може да се е променил от мечи на бичи.

За нещастние, на форекс пазар се търгува чрез посредници, няма централизиран пазар. Това означава че обемът на всяка търгувана валута не може да се измери лесно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар